Egy rövid irás arról hogyan készültünk, illetve nem készültünk a WTC-re.

A tavalyi, 2016-os WTC volt eddig a magyar csapat legjobb szereplése, 3/3 -as eredménnyel és a végén egy 3-2-es, szoros vereség az egyik amerikai csapattól mindenképpen meghozta a kedvünket ahhoz hogy még jobbak legyünk idén.

Nagy lelkesedéssel, nagy reményekkel vágtunk bele, a tavalyi csapat nagyjából egyben maradt, kivéve a sztárjátékosunkat Rudit aki bejelentette a visszavonulásást a csapattól.

Visszatért helyette Pite aki azelőtt már két WTCn és két OETCn volt a csapat tagja. Minden adott volt erre az évre, a logisztikai háttérre is mindenki rábólintott.

Aztán a mindennapok másnak bizonyultak mint amit elterveztük, sokkal kevesebbet játszottunk érzésem szerint mint az előző évben.

A magam részéről, már úgy tavasz környékén elkapott egy fajta pesszimizmus, látva azt hogy mik várnak ránk kint és hogy miket tudunk mi felmutatni és milyen seregek ellen tudunk itthon gyakorolni.

Annyit el tudok mondani hogy a világon mindenhol ilyen hiányos méták vannak mert a ~13 frakció közül mindig hiányzik egy vagy több egy adott közösségből. Aztán még el is kell őket kapni gyakorló meccsre. Aztán még mindig nem azt a játékstílust és szitut fogja hozni mint ami kint vár ránk.

Felkészülésben én magam vittem a prímet, mármint abban hogy mennyire kevés energiát és időt tudtam ráfordítani. Tavaly ősszel még megjártam Pozsonyban a Teamstormot ahol minden meccsemet elveszítettem, és tavasszal a Steamstormot ahol szintén elég rosszul mentek a dolgaim. Ezen kívül csak nagyon ritkán sikerült elcsípni egy-egy meccset ami nem is csoda mivel főleg délelőtt tudok elszakadni otthonról, délután sosem és a hétvégéken is csak akkor amikor ezt előre megtervezzük. Egy kis bizakodásra adott okott a bécsi verseny ahol sikerült kettőt nyernem a három meccsből, de a harmadik meccsemet úgy veszítettem el hogy esélyem sem volt. Rossz listaválasztás és rossz pozicionálás a pályán egy rutinos Cryx játékos ellen.

Egész évben jászottam Kallus2-őt akit eléggé megkedveltem, bár nem a legerősebb Warlock akit vihettem. Mellette a Talons of Everblightot is játszottam ( Saeryn2 és Rhyas2 ), és Lylyth2-őt is kipróbáltam. Végül a végső hónapokban Lylyth3-ra váltottam amikor végre elkészült a festése és nem is bántam meg, nagyon szépen teljesített a WTCn.

Így jobb híján Kallus2 és Lylyth3 ment a WTC-re, a listája mindkettőnek úgy megvariálva hogy az még nem volt tesztelve, de gondoltam hogy majd kipróbálom őket és minden jó lesz. Természetesen az 1 hónap alatt ami a listaleadás és a WTC közt eltelt egy játékot se sikerült játszani.

A listáinkat amúgy megnézhetitek itt :

https://conflictchamber.com/?event=15

de már nem sok látnivaló van ott mivel a témák frissítése miatt egy részük illegális, illetve már nem a legoptimálisabb választások.

Az egyéni eredmények úgy alakultak végülis a WTC hogy :

Zagi nyert 1-et a 6-ból

Én nyertem 2-őt a 6-ból

Wolfi nyert 3-at a 6-ból

Ren nyert 3-at a 6-ból

Egon nyert 4-et a 6-ból

Ami az érdekes ezzel kapcsolatban az az hogy Zagi és én pont az első körben nyertünk meccset az Egon mellett a görög csapat ellen ahol ezzel kört nyertünk. Szóval szerencse a szerencsétlenségben az, hogy pont a legjobbkor jöttek ki ezek a winek a csapat szempontjából és nem akkor amikor már amúgy is simán nyertük volna a kört.

Sok volt a Cryx ellenfél a most oly erős témáikkal ami ellen nagyon nem voltunk felkészülve. Szerencsére Egon elég jó vitte ezeket, de pont a két vereségét a világ talán két legjobb Cryx játékosától szenvedte el. 

Nagy problémákat okozott továbbá a Grymkin frakció amivel senkinek se volt tapasztalata ( Csabi játszott egyszer ellene itthon ). Én egyszer kaptam ki és el is vesztettem a meccset, de nem triviálisan, hanem egy elég kiélezett meccsen. Zagi az ő grymkin ellenfelét szinte leírtotta a pályáról, de elfogyott az ideje, ami egy minimális rutinnal simán elkerülhető lett volna.

Jövőre a Grymkint talán jobban ismerjük majd, de jön a Crucible Guard ami valószínűleg WTC legális lesz és ugyanúgy teljesen vakon fogunk belemenni :)