Caine az Összegömbölyödött Kígyó fedélzetén ácsorgott. Egy elegáns hajó volt, kifinomult mint egy nemes bor. Körülötte, a legénység köteleket húzott és vásznakat vagdosott. Matróz dolgokat csináltak, feltételezte.

Ő sosem próbálta magát matróznak tettetni. A tudása egy nagyon más területen volt erős.

 

A pisztolyai tisztításával foglalta el magát. Ez olyasmi volt mit megértett. Egy jó, beolajozott pisztoly megbízható volt, ugyanúgy ahogy a hajó kapitánya is megbízott a hajójában. Viseld gondját a szerszámaidnak, és azok is a te gondodat viselik.

A egyik tiszt átvágott a legénység közt. A nő mellette állt, nem is, mellette téblábolt, kifogást keresve hogy beszélgetést kezdeményezzen.

 

„Azt hallottam hogy te – „

 

„Rosszul hallottad,” motyogta Caine.

 

A Satyxis gyorsan elharapta a mondanivalóját. Caine nem akart bunkó lennie, de már fárasztotta a sok pletyka és feltételezés. A róla szóló történetek úgy gyűltek mint legyek a trágya körül.

 

Caine tempót váltott. „Azt hallottam,” mondta, „hogy azokból az izéből három van. Az egyik az most nincs itt.”

 

A Satyxis bólintott, a szarva majdnem nekicsapódott Caine homlokának. „Így igaz. A legrosszabb kettő az erődnél van, így szól a jövendölés.”

 

Caine felhorkant. „Tegyünk egy kis macskavért egy edénybe és fogjuk rá, mi? Átkozott jövendölés. Kiveszi az összes szórakozást a harcból.”

 

A nő kíváncsian nézte ahogy Caine felemeli az egyik pisztolyát,majd a másikat és egy szemmel hunyorítva végignézni a csövüket hogy lássa jó-e az irányzék.

 

„Az a kettő bármilyen harcossal felveszi a versenyt. Így mondja a banya.”

 

„Biztos,” válaszolt Caine. Előkapart egy kis reszelőt hogy igazítson az egyik irányzékon.

 

„Az admirálisunk beleegyezett hogy segítsen neked,” mondta tovább a nő, „de te nem mondtad el neki hogy mik a terveid.”

 

Caine visszafogta a mosolygását. „Ravenmane jobban tudja ezt annál. A tervem elég egyszerű.”

 

A Satyxis ott állt, az ajkát rágva. Caine nézte, ahogy a kíváncsisága felülkerekedett a tapintatosságán.

 

„Szóval, mit tervezel?” kérdezte.

 

Caine megvonta a vállát. „Két infernál. Két pisztoly. Azt hiszem elkezdek lövöldözni és addig nem állok meg amíg valaki meg nem hal.” Keletre nézett, Immoren egyre közeledő partjai felé. „Végül is eddig ez mindig bevált.”