A lista :

Legion Army - 75 / 75 points
[Theme] Oracles of Annihilation

(Saeryn 2 & Rhyas 2) Saeryn & Rhyas, Talons of Everblight [+24]
 - Angelius [17]
 - Nephilim Protector [10]
 - Scythean [18]
 - Scythean [18]
 - Seraph [14]
 - Zuriel [18]
Blighted Nyss Shepherd [1]
Blighted Nyss Shepherd [1]
Blighted Nyss Sorceress & Hellion [0(6)]
Spell Martyr [1]
Spell Martyr [1]
The Forsaken [0(4)]
The Forsaken [0(4)]
Arcane Wonder (Steamroller) [0]

Ezt a listát a 05.14-es RENdezvényre vittem, Oracles témában. Az Oracles lett a Légió legerősebb témája, 100 pontnyi beastnél ad lehetőséget négy ingyen szólóra. Ha az ember ezt 2x Forsaken / 2x Helion formában használja ki akkor ez 20 ingyen pontot ad.

Talons-nál ez nem áll fenn mivel csak 24 Warbeast pontjuk van, így nem tudnak 75 pontos listába 100 pontnyi beastet hozni, csak 99-et, ami három szólót ad.

A listámból lemaradt a Naga ami aztán nagyon hiányzott, egyszerűen nem vettem észre hogy nincs ott.

Ami viszont bent van, és szerepük a listában :

Rhyas : Ő egy afféle mini Butcher3, akrobata ( áthalad más modellen ) és parrys is. Az egész egységnek Ripostet ad amivel korlátlan számban visszatámadhatnak ha elvétik őket közelharcban. Rhyason van a Pathfinder roham és az Occultation is, ha ezeket mind upkeepeljük akkor csak három fury marad ütésekre, szóval jól ki kell találni előre.

Saeryn : Saeryn az osztag főnöke és sajnos csak CMD8-val rendelkezik. A spelljei nem rosszak, de sokszor nehezen használhatóak. A nehéz használat az egység szerepéből jön, mivel neki sokszor futnia kell a megfelelő pozícióba ha Rhyas rohamozik valamit. Ritkán jön ki jól az hogy Saeryn is be tudjon rohamozni valami értelmes célpontot. Reaches botján Dispell van amivel le tudja kapni az upkeepeket.

Seraph : Lövésével -2 deffet ad ki egy célpontra, ha Rhyassal meg akarunk ölni valamit akkor ez aranyat ér, főleg hogy a crittek esélye is nő az alacsonyabb Deffel.

Protector : Shield Guard és Guard Dog képességekkel. Ő nagyon fontos akkor ha Rhyast elől tartjuk hogy ő védje meg a sereget az rohamoktól. A DEF18, Ripostelő Rhyas nem csekély kihívás. Az animusza pedig Retaliatory Striket ad amivel egyszer vissza üthetünk ha mégis eltalálnak.

2x Scythean : Ők alkotják a sereg ütőerejét, bár egy kicsit elmaradnak a tökéletestől a P+S 17-el. A listában sajnos nincs +erő vagy -páncél, így néha egy kicsit keveset sebeznek. A Murderous miatt ( +1 kockta találtara warrior modellek ellen ) viszont nagyon jól működnek gyalogság és warlockok / warcasterek ellen.

Angelius : AP képessége nagyon erős, Warjackek ellen átlagon kiüt két oszlopot rohamból, warbeasteknél pedig egy spirált. Scenariohoz pedig a Repulsion ( 2"-re lévő ellenfeleket 3"-et tol direkt elfelé ) képessége használható nagyon jól.

Zuriel : Mivel ő mindkét Talonhoz bondolható, ha közösen hozzák egyszerre Stealthes ha Rhyas controljában van és channeler ha Saeryn Controljában. Fixen kigyújtó, assaultos spré, és quick work, elég sok jó képesség, még nem aknáztam ki teljesen a képességeit.

A maradék csak pont feltöltő szóló, valamint a témából jövő szóló. A Forsakenek nagyon keményen tudnak sebezni ha van 5 furyjuk, mat5, p+s12-vel.

A Spell Martyrokról varázsolni lehet, ez jól jöhet egy korai Marked for Deathra Saeryntőn, vagy egy korróziós 3"-es AOE-re, de azon az egy meccsen nem vettem nagy hasznukat. A 2017-es Steamrollerben Zónát foglalni is jók, néha nagyon hasznos egy ilyen maradék warriror model.

 

Norisz elleni meccsen hogyan jött ez az egész össze :

Volt két nagy kör zóna, jobboldalt szember jött 5 Storm Lance, középen pedig felsorakozott 2 Stormclad és egy light jack.

A Storm lancek messzire fenyegetnek, de Rhyas is, úgyhogy az ikreket úgy futtattam hogy Rhyas a Stormlancekkal szemben állt föl egy fal mögé, a Protectorral a közelben. Ez így közelharcra DEF20, amit a storm lancek rohamból 13-ra találnak el három kockán. Lövés ellen szintén DEF20 és shield guard. Volt rajtam 4-5 transfer is, úgyhogy még a trükkön electroleapekkel se volt értelme próbálkozni a lovasokon.

Következő körben volt rá lehetőség hogy Rhyas SlipStreammel ( Seraph Animusz ) beérjen a három warjack közé úgy hogy Flashing Bladevel mind a hármat tudja ütni. Ezt meg is tette, és 4 fury elköltése után megölt egy heavyt és egy lightot, a másik heavyt meg felén hagyta.

Itt követtem el a meccs nagy hibáját és fury spórolási okokból egy scytheanommal nem végeztem ki a Stormcladet. Ez a Stormclad egy kis szerelés és pár pont ingyen fókusz után levette a Scythanomat.

Egy körre rá pedig újra volt esély a caster killre, de itt jött elő a Naga hiánya, Strykert megvédte az Arcane Shield, így 5 hp-n túlélte Rhyas átlagon aluli kardozását.

 

Végszóként, az ikreket mindenképp ajánlom kipróbálásra minden Légiós játékosnak, nagyon sokmindent tudnak nyújtani, és mindig ott van a caster kill fenyegetés a meccs legvégéig.